De vanligaste frågorna

Vad innebär egenanställning?

Egenanställning är en av de snabbast växande uppdragsformerna. Det är ett enkelt och smart sätt att testa sin affärsidé utan att behöva starta och administrerar ett eget företag. Det passar både studenter, pensionärer och personer mitt i yrkeslivet. Istället för att starta ett företag hyr den egenanställde oss för att fakturera och betala ut lön. Om du har en önskan om att jobba som företagare är egenanställning ett smart sätt att komma igång. Du har de flesta fördelar som en företagare har men du slipper skattehantering, administration samt andra åtaganden och risker som är förknippade med att starta bolag.

Även för dem som har en fast anställning är Cansolos egenanställning ett bra komplement. Du kan fakturera för extra arbeten du utför utan att behöva fundera på administrationen.

Här kan du läsa om vad Skatteverket skriver om egenanställning.

Kan jag fortfarande få A-kassa?

Ja, du har rätt till ersättning från din A-kassa enligt Lagen om Arbetslöshetsförsäkring, förutsatt att du uppfyller villkoren i arbetslöshetsförsäkringen.
För att din A-kassa ska kunna göra en korrekt bedömning av dig som arbetstagare så är följande punkter viktiga:

  1. Skapa uppdrag i förtid för dina arbeten.
  2. Använd uppdragsavtal mellan era parter.

Vi hjälper gärna till med frågor om A-kassa och vi rekommenderar att du alltid kontaktar oss innan du kontaktar A-kassan.

Hur kan ni hålla den avgift ni gör?

Vi har lång erfarenhet utav bemanning och personalfrågor. Denna erfarenhet har lett till att flertalet utav processerna för lönehanteringen redan är på plats. Detta kombinerat med en liten och kostnadseffektiv organisation gör att vi inte behöver ta ut mer än den avgift vi gör.

Ingår det någon försäkring?

Som egenanställd genom Cansolo AB omfattas man av en kollektiv företagsförsäkring som ger ett brett och omfattande skydd för verksamheten dom drivs av den egenanställde. Försäkringen är tecknad hos Svedea. Cansolo AB har utsett försäkringsförmedlaren Söderberg & Partners till handläggare för försäkringar för Cansolo AB.

Observera att alla verksamheter omfattas inte av försäkringen, i vissa fall kan verksamheter läggas till efter
anmälan till försäkringsbolaget. Sådan anmälan görs av Cansolo AB , inte den egenanställde.

För vidare information kontakta oss om ni har några frågor.