fbpx

De vanligaste frågorna

Kan jag fakturera utan företag?

Ja man kan fakturera som privatperson utan företag genom att vara egenanställd på Cansolo. Cansolo fakturerar då din uppdragsgivare och utbetalar din ersättning som lön till dig. Skattad, redovisad och klar.

Vad innebär egenanställning?

Egenanställning är en av de snabbast växande uppdragsformerna. Det är ett enkelt och smart sätt att testa sin affärsidé utan att behöva starta och administrerar ett eget företag. Det passar både studenter, pensionärer och personer mitt i yrkeslivet. Istället för att starta ett företag hyr den egenanställde oss för att fakturera och betala ut lön. Om du har en önskan om att jobba som företagare är egenanställning ett smart sätt att komma igång. Du har de flesta fördelar som en företagare har men du slipper skattehantering, administration samt andra åtaganden och risker som är förknippade med att starta bolag.

Även för dem som har en fast anställning är Cansolos egenanställning ett bra komplement. Du kan fakturera för extra arbeten du utför utan att behöva fundera på administrationen.

Här kan du läsa om vad Skatteverket skriver om egenanställning.

Kan jag fortfarande få A-kassa?

Ja, du har rätt till ersättning från din A-kassa enligt Lagen om Arbetslöshetsförsäkring, förutsatt att du uppfyller villkoren i arbetslöshetsförsäkringen.
För att din A-kassa ska kunna göra en korrekt bedömning av dig som arbetstagare så är följande punkter viktiga:

  1. Skapa uppdrag i förtid för dina arbeten.
  2. Använd uppdragsavtal mellan era parter.

Det är din specifika A-kassa som gör avgör vilken ersättning du är berättigad till.  Om det uppstår frågetecken är du välkommen att kontakta oss.

Hur kan ni hålla den avgift ni gör?

Vi har lång erfarenhet av bemanning och personalfrågor. Våra processer för fakturering och lönehanteringen är väl beprövade, effektiva och kvalitetssäkrade. Detta kombinerat med en hög grad av automatisering i vår produkt gör att vi inte behöver ta ut mer än den avgift vi gör.

Varför ska jag välja Cansolo istället för någon av era konkurrenter?

Vi tycker att du ska använda Cansolo för att det är ett smart, enkelt och tryggt val.

Cansolo har lång erfarenhet av konsultbranschen och konsultinköp i företag och offentliga organisationer och ser till att allt går smidigt och blir korrekt hanterat. Vi erbjuder låg ordinarie avgift, första fakturan gratis, hög personlig service och rådgivning utan extra kostnad.

Cansolos avgift är 3,95 % jämfört med exempelvis 6 % hos Frilans Finans och 5,98 % hos Cool Company. Detta innebär att den totala kostnaden för Cansolos tjänst är mer än 30 % lägre jämfört med dessa konkurrenters tjänst.

Ingår det någon försäkring?

Som egenanställd genom Cansolo AB omfattas man av en branschledande kollektiv företagsförsäkring som ger ett brett och omfattande skydd för verksamheten som utförs av den egenanställde. Försäkringen är tecknad hos Svedea. Cansolo AB har utsett försäkringsförmedlaren Söderberg & Partners till handläggare för försäkringar för Cansolo AB.

Vissa särskilt riskfyllda arbeten omfattas inte av försäkringen, i vissa fall kan verksamheter läggas till efter
anmälan till försäkringsbolaget. Sådan anmälan görs av Cansolo AB , inte den egenanställde.

För vidare information kontakta oss om ni har några frågor.