fbpx

Egenanställning – Bli egenanställd

SKAPA ETT KONTO

SKAPA ETT KONTO

Som egenanställd har du frihet att agera som egen företagare utan att behöva hantera eller ha detaljkunskap om all administration.

Varför är egenanställning en växande uppdragsform?

Många har planer på att utföra kortare eller temporära uppdrag åt kunder på frilans och ta betalt för dessa, men för detta har det traditionellt krävts ett eget företag. Men att ha ett eget företag är förknippat med en administrativ börda såsom bolagsregistrering, tre deklarationer till Skatteverket (moms, inkomst och lön), periodvisa skatteinbetalningar, redovisning och bokföring, lönehantering, kunskap om regelverk och mer. Egenanställning är en uppdragsform som innebär att du kan fakturera dina kunder, utan att ha ett eget företag och därmed slippa det administrativa krånglet. Det är ett perfekt sätt att komma igång med företagande eller för den som bara jobbar extra vid sidan av. Den primära skillnaden (jämfört mot att ha ett eget företag) är att det är Cansolo AB som står som avsändare på fakturan till kunden och att du som uppdragstagare hos Cansolo får din ersättning utbetald som lön. Denna vanliga lön deklareras sedan på vanlig sätt i din förenklade personliga inkomstdeklaration som kommer årligen.

Detta slipper du göra som egenanställd (jämfört mot att ha eget företag):

 • Beräkna och utföra skatteinbetalningar
 • Skattedeklarationer (moms, bolagsskatt, lön)
 • Redovisning och bokföring av intäkter och kostnader
 • Registrera ett företag hos Bolagsverket
 • Hantering av lön och arbetsgivareavgift
 • Bygga kunskap om regelverk (skatt mm)
 • Bevakning av betalning på kundfakturor
 • Avregistrera företaget, om det behövs
 • Investera dina pengar och din tid i att få allt detta ovan på plats
 • Lägga tid på administration

Fördelar med att ha eget företag (jämfört mot att vara egenanställd):

 • Ha ett eget varumärke på fakturorna
 • Större flexibilitet när det gäller skatt
 • Möjlighet att anställa och investera i bolaget
 • Möjlighet att dra av moms på inköp i deklarationen
 • Större kontroll

Cansolo är ett egenanställningsföretag

Vi på Cansolo erbjuder tjänster för din egenanställning och tar hand om fakturering, bevakning av kundbetalningar, bokföring, löneutbetalning samt betalning och redovisning av moms, arbetsgivaravgifter och skatter. Vi står för arbetsskade- och grupplivförsäkring, samt erbjuder ansvarsförsäkring och tilläggsförsäkringar och förmåner. Du kan tryggt och helhjärtat ägna dig åt dina uppdrag! Kanske är du idag egen företagare men tycker att administrationen av ditt företag tar för mycket tid? Eller, vill du kanske prova vingarna som solo-företagare och kunna ta betalt för samarbete eller uppdrag utan att behöva registrera och administrera ett eget företag? Vi hantera din integritet i enlighet med kraven för GDPR. Läs mer om vår gällande integritetspolicy.

Det är enkelt att komma igång med fakturering via Cansolo. Så här går det till:

1. Utför uppdrag

Du kommer överens med din uppdragsgivare gällande specifika villkor för uppdraget samt säkerställer att de godkänner Cansolos – Kundvillkor samt meddelar att fakturering kommer att skötas av Cansolo. Cansolos – anställningsvillkor ligger till grund för avtalet mellan dig och Cansolo för  det arbete som faktureringen avser. Du är försäkrad genom Cansolo för uppdrag som har förregistrerats och godkänts av Cansolo.

2. Fakturering

Cansolo hanterar fakturering och bevakning av kundbetalning. Du skapar enkelt ett fakturaunderlag genom att fylla i uppgifter i din kundportal. Vi behandlar nyinkomna fakturor dagligen. När inga frågetecken finns skickas fakturan automatiskt senast nästkommande arbetsdag.

3. Betalning

Din löneutbetalning skickas samma dag som din faktura har registrerats som betalad av din uppdragsgivare. Du har pengarna på ditt konto senast nästkommande arbetsdag. Mot en extra avgift kan du genom expressbetalning få betalt samma dag som fakturan skickas till kund.

Så här mycket tjänar du:

Av det fakturerade beloppet utgår 52 % i ersättning till dig, 44 % betalar vi in i skatter och arbetsgivaravgifter, och 3,95 % är Cansolos avgift. Cansolo har inga uppstartskostnader eller liknande. Beräkna din lön här.

Egenanställning enligt Skatteverket

Egenanställning betraktas av Skatteverket som en särskild uppdragsform, som komplement till eget företagande och anställning. Läs gärna mer om hur Skatteverket definierar egenanställning här.

Vi erbjuder en effektiv och trygg lösning för dig som

 • Jobbar som konsult eller frilansare
 • Jobbar som bloggare eller influencer och vill ta betalt för samarbeten
 • Jobbar extra med egna uppdrag
 • Vill kunna fakturera, ta ut lön och vara försäkrad utan att ha eget företag
 • Vill fokusera på att utföra uppdrag och säkerställa att allt går rätt till mot Skatteverket

Kom igång och skapa konto för din egenanställning redan idag

Det är enkelt att registrera sig som medarbetare hos Cansolo . Ange endast e-post och lösenord för att komma igång.