Egenanställning – Bli egenanställd

 

Som egenanställd har du frihet att agera som egen företagare utan att behöva hantera eller ha detaljkunskap om all administration. Vi på Cansolo erbjuder tjänster för din egenanställning och tar hand om fakturering, bevakning av kundbetalningar, bokföring, löneutbetalning samt betalning och redovisning av moms, arbetsgivaravgifter och skatter. Vi står för arbetsskade- och grupplivförsäkring, samt erbjuder ansvarsförsäkring och tilläggsförsäkringar och anställningsförmåner. Du kan tryggt och helhjärtat ägna dig åt dina uppdrag! Kanske är du idag egen företagare men tycker att administrationen av ditt företag tar för mycket tid? Eller, vill du kanske prova vingarna som egenanställd och kunna ta betalt för samarbete eller uppdrag utan att behöva registrera och administrera ett eget företag? Vi hantera din integritet i enlighet med kraven för GDPR. Läs mer om vår gällande integritetspolicy.

Det är enkelt att komma igång med fakturering via Cansolo. Så här går det till:

1. Utför uppdrag

Du kommer överens med din uppdragsgivare gällande specifika villkor för uppdraget samt säkerställer att de godkänner Cansolos – Kundvillkor samt meddelar att fakturering kommer att skötas av Cansolo. Cansolos – anställningsvillkor ligger till grund för ett anställningsförhållande i form av en allmän visstidsanställning mellan dig och Cansolo för den tidsperiod och det arbete som faktureringen avser. Du är försäkrad genom Cansolo under hela tiden som anställningsförhållandet gäller.

2. Fakturering

Cansolo hanterar fakturering och bevakning av kundbetalning. Du skapar enkelt ett fakturaunderlag genom att fylla i uppgifter i din kundportal. Vi behandlar nyinkomna fakturor dagligen. När inga frågetecken finns skickas fakturan automatiskt senast nästkommande arbetsdag.

3. Betalning

Din löneutbetalning skickas till ditt bankkonto inom fem bankdagar efter att din faktura har betalats av din uppdragsgivare. Mot en extra avgift kan du genom expressbetalning få betalt samma dag som samtliga villkor för expressbetalning är säkerställda.

Så här mycket tjänar du:

Av det fakturerade beloppet utgår 52 % i ersättning till dig, 44 % betalar vi in i skatter och arbetsgivaravgifter, och 3,95 % är Cansolos avgift. Cansolo har inga uppstartskostnader eller liknande. Beräkna din lön här.

Egenanställning enligt Skatteverket

Egenanställning betraktas av Skatteverket som en särskild uppdragsform, som komplement till eget företagande och anställning. Läs gärna mer om hur Skatteverket definierar egenanställning här.

Vi erbjuder en effektiv och trygg lösning för dig som

  • Jobbar som konsult eller frilansare
  • Jobbar som bloggare eller influencer och vill ta betalt för samarbeten
  • Jobbar extra med egna uppdrag
  • Vill kunna fakturera, ta ut lön och vara försäkrad utan att ha eget företag
  • Vill fokusera på att utföra uppdrag och säkerställa att allt går rätt till mot Skatteverket

Kom igång och skapa konto för din egenanställning redan idag

Det är enkelt att registrera sig som medarbetare hos Cansolo . Ange endast e-post och lösenord för att komma igång.