fbpx

Frilans och gig – Så fungerar det

Frilans och gig – Så fungerar det

Har du eller kommer du få ett jobb på frilans och vill kunna ta betalt? Är du ‘giggare’? Cansolo erbjuder ett enkelt alternativ till att starta företag. Genom att frilansa och fakturera med Cansolo får du möjligheten att fakturera utan att behöva starta eget företag.

Cansolo erbjuder ett av marknadens lägsta priser inom egenanställning på normalt 3,95% av fakturerat belopp och 7,95% för expressbetalning. Vi sköter allt med Skatteverket och fakturering.

Du har ett uppdrag

Du börjar med att ansluta dig till Cansolo genom att skapa ett konto. Att skapa ett konto är gratis och det är också första fakturan du skickar med oss. Sedan kan du använda Cansolo när du vill och så mycket du vill till ett riktigt bra pris.

Du kommer överens med din kund om vad du ska göra och vilken ersättning du ska få. Du meddelar samtidigt att du kommer fakturera från ditt egenanställningsföretag Cansolo, dvs det är Cansolo som fakturerar din kund. Hur mycket av fakturabeloppet från ditt frilansarbete som blir kvar till din nettolön efter skatter och avgifter kan du lätt se med hjälp av vår lönekalkylator. Så den kan vara bra att använda för att räkna ut hur mycket du behöver fakturera för att få ut en viss lön.

Du skapar en faktura hos oss

Du skapar din faktura enkelt här på cansolo.se. Fyll i kundens namn och adress, antal arbetade timmar eller dagar, samt fakturabelopp och eventuella kostnader du haft i samband med uppdraget. Om det är första gången du fakturerar behöver du även ge information om dig själv och eventuella medarbetare.

Du avslutar genom att godkänna Cansolos anställningsavtal, villkor och skickar fakturan för godkännande.

När Cansolo kontrollerat och godkänt fakturan skickar vi den till kunden.

Din lön betalas ut nästkommande arbetsdag

Din lön beräknas och förbereds samma dag som vi har registrerat inkommen betalning för din faktura. Lönen finns på ditt konto senast nästkommande arbetsdag.

Om du väljer Expressbetalning och registrerar din faktura en vardag så betalar vi ut lönen direkt när kunden har bekräftat din faktura.